neděle 2. června 2013

Co bylo, je a bude - květen/červen

Rozhodla jsem se, že i já si přeci jenom založím nějakou 'rubriku', kde shrnu co se dělo za předešlí měsíc a nakousnu, co se bude dít ten následující. :)


Květen 2013

Květen je měsícem, na který se těší každý správný český knihomol! Komu by bez povšimnutí unikla veletrh Svět knihy? Mně ne! A i přesto, že jsem nepsala žádný článek přímo k veletrhu, nemohla jsem chybět. Ani dvouhodinové kodrcání po déjedničce mě nezastavilo. Jely se mnou i moje nejlepší kamarádky, tak jsem neměla tolik času na ostatní blogerky, ale doufám, že to chápou a příště mě mezi sebe přijmou. ☺
Nebudu říkat, co jsem si koupila, na to je přeci jenom chvástačka. Tak si počkejte ☺


Kolik jsem toho přečetla

Jak se na to koukám jakkoliv, přečetla jsem za květen jen tři a půl knihy, ale i za to jsem ráda, protože i přes kratší vyučování nám škola nedá oddych. A co jsem přečetla? Dva úlovky z veletrhu, jednu výhru od CooBoo a recenzák od Fragmentu. 

Setkání s duchem - Stecey Kade
Prosím potlesk - jsem v polovině recenze a do dvou dnů by tu snad měla být. 

Myslíte, že byste mi mohli napsat váš názor a knihu pod článek do komentářů? Nejsem si úplně jistá, jestli je moje hodnocení podobné vašemu nebo ne. Jen pro zajímavost. ☺ 

Knihu jsem rozečetla na konci dubna, ale to jsem přečetla tak šestnáct stran a zbytek jsem zvládla první čtyři dny v květnu. 

Celkově tedy cca 240 stran.

Lola a kluk od vedle - Stephanie Perkins
Recenze taky ještě není napsaná, ale věřím, že jakmile se do ní pustím, bude hned hotová! U takové knihy to prostě musí jít!

Přečetla jsem ji za dva dny a Lola nezklamala. Stephanie si mě získala už Annou a tahle kniha byla plná všeho, co mám ráda! A to, že tam přidala Annu a Étienna? Geniální tah! Rozečetla jsem ji po cestě z Prahy a v neděli odpoledne byla přečtená. A teď jen rok čekání na Islu - a to nemluvím o českém vydání! Někdo nějaké doporučení na podobný styl knihy pro vyplnění času?

388 stran úžasného čtení.

Hvězdy nám nepřály - John Green
Obdivuju každého, kdo na tuto knihu zvládl napsat recenzi! Opravdu jsem se snažila něco vymyslet, alespoň základní body, ale nic, nula, zero. Jestli se jednou odhodlám něco sepsat, pravděpodobně to nebude moc srozumitelné.

Proč mi někdo nedal knihy Johna Greena pod nos už dřív? Ten chlap je génius! A to i přes to, že bych mu nejradši fakt zle vynadala. Jak může někdo něco takovýho vymyslet? Ne vymyslet, ale podat tak jako on? Nezdálo se to jako příliš velké klišé a nehledala jsem nic, co by mi opravdu nesedělo...

240 stran, z toho posledních 41 probrečených

Jsem roztříštěná - Tahereh Mafi

Další kniha u které nevím jak napsat recenzi, protože i když jsem dala čtyři hvězdičky, stále mě to táhne spíš ke třem. Nedivila bych se, kdybych toho od knihy čekala nějak moc, ale já jsem prakticky nečekala nic. A i tak mě to zklamalo. Ze začátku se mi nápad zdál opravdu super a celkově styl psaní, zmatené myšlenky a tak, ale koncem to u mě autorka tak nějak zabila. Jen jsem si říkala: "A Spider-man by tam nebyl?"

I tak jsem ráda, že jsem si ji přečetla, i když mě neuchvátila tolik jako ostatní, vždycky nedostaneme to, co bychom si přáli že?

288 stran s přeškrtaným textem


Když to sečtu, mám tu 1156 stran. Nic moc tenhle měsíc no...

Červen 2013

Co bych ráda přečetla v červnu?



To by bylo zatím vše ☺ Tak zase za měsíc ☺

12 komentářů:

  1. Setkání s duchem jsem četla v originále a líbilo se mi to moc. Není to sice nijak originální, ale vážně mě bavil styl a postavy, takže se těším na další díly. Subjektivně 5/5, objektivně jsem dala 3/5. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Velikost L je super doporucuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám ji doma už hrozně dlouho, ale pořád jsem se k ní nedostala ☺

      Vymazat
  3. Prokleté město bych si taky ráda přečetla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozečetla jsem ho a ve třetině to zavřela...pro mě obrovský zklamání. Ale je to recenzák, tak to musím dočíst =D

      Vymazat
  4. Deklarace smrti je dobrá dystópia 8)
    Mne sa Shatter me moc lúbilo 8)
    Skrytú by som si rada prečítala 8)

    OdpovědětVymazat
  5. To sa vážne nenájde jediný človek, ktorý by z Na vine sú hviezdy hotový nebol? Mňa to tak štve, že som vo svojom dosť blbom (podľa väčšiny okolia divom), viac menej negatívnom názore sama. :DD
    Lola a kluk od vedle. Nie. Nechcem tú knihu. Vyzerá tak čudne. Agrr.

    OdpovědětVymazat
  6. Setkání s duchem jsem četla v angličtině na začátku tohoto roku, ale nejsem si úplně jistá, jestli se mně kniha líbila nebo ne... spíš ne. Na Lolu se chystám už nějaký ten pátek, teď ale mám dilema, jestli číst v angličtině nebo si ji koupit v češtině. :D Hvězdy nám nepřály jsem četla pár dní po tom, co to vyšlo v originále a málem jsem z toho odpadla. Fakt moc dobrá kniha. A Shatter Me prostě patří k mojím srdcovkám, jen škoda, že se tobě tak moc nelíbila. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím proč mě Roztříštěná nedostala tolik jako všechny. A mrzí mě to, protože to JE dobrá kniha.

      Vymazat
  7. Takovéhle články mám moc ráda, těším se na další:)
    Setkání s duchem, Prokleté město a Deklaraci si vezmu příští měsíc na recenzi, tak doufám, že nezklamou. Pro mě jsou tyhle knihy od Fragmentu takové průměrné oddechovky, uvidíme.
    Annu jsem četla v originále a moc se mi líbila, na Lolu se také chystám :)
    A Hvězdy nám nepřály?........ Souhlasím - John Green je génius <3

    PS: Jojo, Veletrh byl skvělý. Byla bych moc ráda, pokud bychom se příští rok potkaly:)

    OdpovědětVymazat
  8. Já si ty Hvězdy snad budu muset taky přečíst, nebo co... Jinak na taky chystám na poslední díl Percyho, tak snad vyjde čas. Přece jen to není na tak dlouho.

    OdpovědětVymazat